Open/Close Menu Издателството на децата. И техните родители.
sc

Какво обичахте да рисувате като малък?
Дракони! Ужасно обичах да рисувам дракони! Първата книжка, която изобщо направих, беше в първи клас и беше за дракон и за едно момче на име Майк.

Коя е любимата Ви детска книга?
Като малък, любимите ми книги бяха The Monster At The End of The Book starring Grover на Джон Стоун и Best Storybook Ever на Ричард Скари. Чувствах се могъщ с Гроувър и обичах всички малки детайли в книгите на Ричард Скари. Но книгата, която ме накара да поискам да създавам картинни книжки, беше Stinky Cheeseman and Other Fairly Stupid Tales!

Как изглежда мястото, на което творите?
Повечето време е голяма бъркотия. Масата ми за рисуване е цялата в моливи, химикалки, четки, бои. На стената над нея има рафтове с книги, както и стари принтове на артисти, които харесвам, включително рисунки на децата ми.

Най-любимото Ви време за работа през деня?
Любимите ми моменти от деня започват, когато изляза пред къщата ми на свежия сутрешен въздух. Обичам да ставам рано и да върша повечето работа преди обяд. Това е моята най-творческа част от деня.

В какво друго, освен изкуството, сте добър?
Аз съм много добър танцьор. Винаги създавам нови и вълнуващи движения. Би ми се искало да добавя, че съм добър и в пеенето, и в свиренето на китара, но не мисля, че ще е вярно. Въпреки това съм участвал в няколко групи.

„Машина за гушкане“ е дебютът Ви като автор и илюстратор едновременно. Коя е следващата Ви самостоятелна книжка?
Не съм сигурен. Има много идеи и трябва да видим коя от тях ще се превъплати в следваща книжка. Сигурното е, че в нея ще има доста приятни емоции.

Кой е най-големият комплимент за „Машина за гушкане“, направен от дете?
Имаше едно дете аутист, което беше много несигурно относно човешкия контакт, но след като прочете „Машина за гушкане“, за него стана много вълнуващо да прегръща други хора. Мисля, че това ме направи най-щастлив. Наистина се надявам, че след като прочетат книжката, децата се въодушевяват да прегръщат.

Коя е била най-неочакваната реакция, след като сте гушнал някого?
Веднъж една жена се разплака. Но си мисля, че тя беше на ръба на сълзите преди да започне прегръдката.

Кое е най-шантавото нещо, което сте прегръщал?
Едно тако. И после беше много трудно да се пусна.

Коя известна личност не бихте искал да гушнете?
Невероятният Хълк. Но все пак, ако се поуспокои, с удоволствие бих го гушнал. Обикновено обаче е толкова подивял, че само руши всичко наоколо. И ми се стува, че няма да е съвсем безопасно да се приближа, за да опитам.

А кой измислен герой смятате, че е много много добър в гушкането?
Всъщност мисля, че Хълк би бил невероятен в гушкането. Ако успее да се контролира, ще е най-добрият в това.

Ако се преродите в измислен герой, кой бихте искали да сте?
Хълк. И мисля, че бих бил един много по-добър Хълк. Бих направил доста проучвания как да живея като Хълк преди прераждането. Бих се научил да използвам могъществото си и да контролирам гнева си. Даже ще изкарам курсове по управление на гнева още сега, като подготовка.