Open/Close Menu Издателството на децата. И техните родители.
5IMG_9659

Издателство Рибка много обича ярки хора с добри сърца. Ето защо издателство Рибка обича Петя Евлогиева! Не знаете за Петя? Сега ще ви я покажем. И ще ви я разкажем! Така както ние я виждаме.

Петя е събрала в себе си толкова много чудатости, че е трудно за вярване!

Тя е художник. Завършила е анимация, което само по себе си е интересно. Но работи като татуист! Което си е направо удивително. При това умее да придава една такава миловидност на всичко. Затова и татуировките, които прави, не са страшни, а забавни. Петя работи в студио ArtCore Tattoo заедно със своя съпруг – Евгени, който също е татуист. И тук е моментът, в който не трябва да си представяте едно раздрънкано твърде хипарско и анархично семейство. Съвсем не! Петя и Евгени живеят спокойно в малка спретната къщичка в Бистрица. И си отглеждат зеленчуци. А наскоро Евгени направи на Петя оранжерия. В къщата живеят и цели две кучета и четири котки. Петя е страхотна домакиня – пече сладкиши, меси хляб, почита българските традиции. Но тя е и още по-страхотна майка. На две прекрасни момиченца – Гери и Йоана. Те изглеждат винаги много, много красиви и много, много щастливи. Затова сме сигурни, че Петя е страхотна майка.

4IMG_0153

Петя е част от екипа на „Златната ябълка“ – анимация, базирана на българския фолклор. Тя е и автор на Лиска – една оранжева сладурана, чиито приключения Петя описва в серия книжки.

2IMG_0604

Очите на Петя са с различен цвят всяко… И са красиви. Сякаш за да докажат, че в един човек могат да се съдържат най-различни красоти, че човешкото същество е шарено, преливащо от реалности.

Петя Евлогиева е автор на илюстрациите на „Ангелчета за заспиване“, тъй като много искахме те да излетят изпод ръцете на един ярък човек с добро сърце – точно такива хора обичаме.